Kultūros centro direktorius: „Dabartinė situacija palies visus“

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Karantino metu šalyje draudžiami visi renginiai ir susibūrimai atviruose bei uždaruose erdvėse, draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas. Tad kultūros centrų veikla sumažėjo, o galintieji darbuotojai dirba iš namų. Apie Mažeikių kultūros centro darbą karantino laikotarpiu pasakoja direktorius Raimundas Radavičius.

Dalis – atostogauja

„Mažeikių kultūros centro veiklą sumažinome kiek galima minimaliai. T.y. didžioji dalis darbuotojų atostogauja, trys žmonės – prastovoje. Dirba daugiausia pagalbiniai darbuotojai. Atlieka dezinfekavimo darbus patalpose“, – Budas.lt teigė R. Radavičius. Jis taip pat paminėjo, kad šiuo metu vyksta Mažosios salės remonto bei aplinkos tvarkymo darbai.

Atskiru laiku

Kad nebūtų didelio žmonių susibūrimo, anot R. Radavičiaus, darbuotojams darbas organizuojamas atskiru laiku. Lankytojai, žiūrovai, kolektyvų dalyviai ir kiti asmenys karantino laikotarpiu į kultūros įstaigą neįleidžiami.

Sunku išgyventi

„Kiek tik įmanoma, stengiamės taupyti, – R. Radavičius. – Dabartinė situacija palies visus ir mes esame ne išimtis. Esame didžiausia kultūros įstaiga Mažeikių rajone, dalį lėšų turime užsidirbti. Šiemet akivaizdu, kad gali tekti galvoti kaip išgyventi.“ Anot Kultūros centro vadovo, darbo pobūdis nesumažėjo, o administracija dirba nuolat.

„Nežinome, kiek visa tai tęsis, tiesiog nukeliame koncertus, renginius“, – teigė R. Radavičius.

Kultūros centro archyvo nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode